Централният офис в София на ДСК Лизинг вече е на нов адрес.
EN
На състоялата официална церемония на наградите "Банка на годината", организирани от Асоциация "Банка на годината", бяха раздадени наградите на най-добрите банки за 2012 г.

Победителите в осемте категории, без "Банка на клиента", бяха определени от комитет от финансови експерти, а специален гост на събитието бе полският икономист проф. Лешек Балцерович.

Банка ДСК, която е носител на наградата "Банка на годината" в предишни години, спечели приза в новата за конкурса категория "Банков бранд на годината". Наградата беше приета от главния изпълнителен директор на Банката г-жа Виолина Маринова.
На специална церемония, провела се на 27 юни в "Кемпински хотел Зографски", b2b Media награди компаниите в България, които имат отговорно отношение към околната среда. Националният конкурс "Най-зелените компании в България" се провежда за трета поредна година, а стремежът на организаторите е той да се превърне в ежегодна традиция, която да провокира фирмите да инвестират в екологични политики.

Експертно международно жури награди фирмите, които имат най-голям принос за внедряването на зелените бизнес практики и развиването им на българска почва.

Отличените компании от цялата страна бяха удостоени със специални статуетки и сертификати от организаторите на конкурса.

В категория "Финансови услуги" наградата отиде при Банка ДСК. Банка ДСК е една от водещите финансови институции в областта на корпоративната социална отговорност, а нейното ръководство отдавна е осъзнало предимствата да развиваш бизнеса си в посока устойчиво развитие.

Журито на конкурса оцени основните сгради на банката в София като истински "флагмани" в управлението на околната среда, в целенасочените грижи за нейното опазване. Две от сградите разполагат със сертификат за енергийни характеристики - енергиен клас А (най-високата категория); нова климатична система с директно изпарение, нова вентилация за банковия салон, подменени електрическата и ВиК инсталации, трикамерен стъклопакет и най-високия клас PVC дограма.

Това е поредната награда, присъдена на Банката заради нейните устойчиви екологични инициативи, скрепени с многогодишни договори със специализирани фирми за рециклиране на хартия, офис оборудване, автомобилни гуми и др. Банката е награждавана многократно и за строителството и престройството на помещения на Банката по новата корпоративна визия в съответствие с изискванията на Закона за енергийна ефективност и Закона за екологията, както и за "Зелената концепция" залегнала в основата на цялостното оформление на вътрешното пространство на новата административна сграда на ул."Бенковски" №5, и налагаща се при преустройството и на други сгради на Банката в страната. От името на Банката наградата на b2b Media прие нейният главен изпълнителен директор Виолина Маринова.
Фондация "Банки Инвестиции Пари" обяви Банка ДСК за най-добрата банка в България за 2012 г. В своята годишна класация фондацията използва методика, разработена от Българската агенция за кредитен рейтинг. Оглавявайки класацията, Банка ДСК се изкачва с три позиции в сравнение с миналата година, когато е била на четвърто място.

Годишната класация на фондация "Банки Инвестиции Пари" се основава на подробен и внимателен анализ на финансовите показатели на банките. Класирането е резултат от сборна оценка от 12 показателя, сред които възвращаемост и ликвидност на активите, съотношение между собствен капитал и средния размер на активите, динамика на привлечените депозити на годишна база, дял на депозитите на граждани в общите депозити и други.

Банка ДСК оглавява класацията и по показателя печалба, и заема трета позиция по показателя най-добре управлявана банка в страната.
Класацията "Капитал К100", която се изготвя за втора поредна година, обяви Банка ДСК за Най-добра банка в България за 2012 г., както и за победител в категорията "ефективност и рентабилност".

За 2012 г. Банка ДСК постигна стойност на коефициента за ефективност "съотношение между разходи и приходи" от 35%, което е най-доброто ниво не само за финансовата група ОТП, но и за българската банкова система.

Банка ДСК многократно и заслужено е отличавана като най-добрата банка в България от наши и международни издания. Наградата за ефективност не е първата в богатата й колекцията от отличия. На 4 декември миналата година Банката получи приза на в. "Банкер" за ефективен мениджмънт, а през юли 2011 г. спечели наградата "Ефективност 2010" в традиционния конкурс "Годишни банкови награди" на "Асоциация Банка на годината".

При изготвяне на класацията "Капитал К100" е извършена оценка на всички кредитни институции на българския пазар, като банките, които са регистрирани като клонове на чужди финансови институции, участват в отделна класация.

В опита си да отговори на въпроса коя е най-добрата банка, стъпвайки на досегашния си опит, изданието е разширило с някои допълнителни показатели методологията, използвана миналата година. Освен финансовите данни и показателите за ефективност, в настоящата класация са използвани и категориите устойчивост и стабилност на банките като по-субективни и външни за тях и съответно извън контрола им. Анализирайки комплекса от показатели, разделени в четири основни групи - стабилност и риск; ефективност и рентабилност; устойчивост и динамика; и размер, се е получила една картина на банковия сектор в неговото многообразие, където всеки, независимо дали е финансов експерт или неизкушен в областта на финансите, може по-добре да се ориентира към коя институция да се насочи. Целта на класацията е изцяло потребителска и цели да съдейства при информиран избор на финансова институция.
Уважаеми клиенти, уведомяваме ви, че считано от 4 февруари 2013 г. са в сила нови общи условия на "ДСК ЛИЗИНГ" АД И "ДСК Ауто Лизинг" ЕООД към договорите за финансов лизинг на ППС, сключени с физически лица.

Новите общи условия са изложени в общодостъпните помещения на дружествата, но за улеснение на лизингополучателите – физически лица по действащи договори за финансов лизинг на ППС, общите условия ще им бъдат изпратени по електронната поща на предоставения от тях електронен адрес за кореспонденция.